Свързани новини

17.03.2017 16:40

ДАНС изгони трима турци, застрашавали националната сигурност

Видян 1953 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Изгоненият от ДАНС турчин е създавал антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени към териториалната цялост и единството на нацията.


Това съобщиха от пресцентъра на Държавната агенция за национална сигурност във връзка с наложените от председателя на агенцията Димитър Георгиев принудителни мерки срещу турския гражданин.


Със заповед на шефа на ДАНС на турския гражданин е отнето правото на пребиваване в страната и му е наложена забрана за влизане в България за срок от 5 години. Той е бил със статут на продължително пребиваващ от няколко години.


В Благоевград премиерът Огнян Герджиков съобщи, че турският гражданин е агитирал за изборите, а дейността му е била засечена в района на Шуменско.


Забрана да влизат в България е наложена на още двама турски граждани, които в момента не се намират на територията на страната. Те също са действали в ущърб в националната ни сигурност.


Главният прокурор Сотир Цацаров предупреди, че случаят с изгонения от Държавната агенция "Национална сигурност" пребиваващ у нас турски гражданин, няма да остане изолиран при данни за заплаха за националната сигурност, съобщи БНР.


Обвинител №1 беше категоричен, че изборите в България трябва да бъдат решени от българските граждани, а не чрез външна намеса.


"Трябва да отчитаме ситуацията, в която се намираме. Имам предвид международно, както, разбира се, и географското положение. От друга страна трябва да отчитаме, че ние сме заинтересовани от едни добри отношения с нашите южни съседи.


Но цената на заплахата от това, което може да ни се случи, не трябва да бъде цената на това, което ни се причинява, и държавата не може да гледа безучастно на това. Председателят на ДАНС е свършил работата си. Тя е резултат на координирани усилия на институциите и мисля, че този пример няма да остане единствен, ако нещата продължават в тази насока", категоричен бе Сотир Цацаров.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец