Свързани новини

16.03.2017 17:53

Общината инвестира 9 млн. лв. в спортни площадки

Видян 1809 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община е инвестирала 9 млн. лв. за 10 години в развитието на спортна инфраструктура в училища, детски градини и обществени пространства, заяви зам.-кметът на София Тодор Чобанов по време на откриването на най-новата площадка на открито в район Изгрев. Той посочи, че това е 33-о подобно пространство за безплатен спорт от типа на стрийт фитнеса в София, където младежи могат да прекарват по полезен начин свободното си време. Чобанов допълни, че до края на годината ще бъдат открити още 12 площадки и така общият им брой ще стане 55. В парковете и градините ще бъдат поставени и 20 тенис маси, каза още той.


Всяка година Столичната община изпраща запитвания до районните администрации да предложат места, на които може да бъдат направени спортни площадки на открито. Изискванията са да се намират в общински паркове и градини, наоколо да има големи училища, да бъдат в охранявана зона и да има лесен достъп до тях, обясни Чобанов. Стремежът на общината е такива места да има във всички райони на София.   


На площадките вече се организират и турнири по спортна гимнастика и стрийт фитнес от различен характер. Целта е на тях да се провеждат както състезания от професионални държавни първенства по гимнастика, така и неформални турнири, които да насърчават учениците от спортните училища, отбеляза още зам.-кметът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог