Свързани новини

14.03.2017 12:58

Кандидат-депутат разследван за смъртта на дете

Видян 1337 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор внесе искане до ЦИК за снемане имунитета на кандидат за народен представител, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.


Д-р Валентин Павлов е разследван за смъртта на 14-годишно дете след стоматологична операция в неговата клиника.


Той е водач на листатата на Реформаторски блок - Глас народен в Перник, чийто депутат бе като част от мнозинството на Борисов2.


От прокуратурата съобщиха, че с постановление на СГП от септември 2016-та година е образувано досъдебно производство срещу медицински специалисти, причинили смъртта на 14- годишния А. И., поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.


Сигналът е постъпил от бащата на починалото момче, който съобщил, че след стоматологична оперативна интервенция на 14 - годишния му син в софийска стоматологична клиника, детето не е излязло от поставената му пълна упойка и след транспортирането му в болница Пирогов е починало. Центърът е с управител д-р В. Павлова, която е съсобственик с д-р Валентин Павлов:


Доктор Павлов осъществява оперативната интервенция, в качеството си на стоматолог със специалност Орална хирургия под обща ендотрахиална анестезия.


Той еднолично, без консултация с анестезиолог насрочва операцията под пълна упойка, чрез обща интубационна анестезия. Това негово решение не съответства на множество медицински стандарти за преценка на оперативния риск и въвеждането на пациента в анестезия“, допълват още от прокуратурата.


След като А.И. изпада в клинично тежко състояние, в продължение на около час анестезиологът д-р Филипова не прилага дантролен натрий,който не бил наличен в клиниката, въпреки изричното предупреждение в листовката от опасност анестетика да предизвика у пациента именно това състояние, което е по-често срещано именно при деца.


В хода на разследването са повдигнати и предявени обвинения на управителя на болницата д-р В. Павлова и анестезиолога д-р Й. Филипова за нарушение на медицинските стандарти по анестезиология и интензивно лечение .



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак