Свързани новини

14.03.2017 09:33

Турция въвежда санкции срещу Холандия

Видян 1421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция спира всички политически обсъждания на високо ниво с Холандия и затваря въздушното си пространство за холандски дипломати. Това обяви вицепремиерът и говорител на правителството Нуман Куртулмуш след провелото се снощи заседание на Министерския съвет, предаде БНР.


Анкара взе решението за тези мерки, след като холандските власти изгониха от страната турския министър за  семейството и социалните политики Фатма Бетюл Саян Кая и не разрешиха на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да проведе митинг пред турската общност в Ротердам. В допълнение към тези мерки се прекратява и дейността на парламентарната група за приятелство между Турция и Холандия.


Говорителят на турското правителство посочи още, че Анкара смята, че скандалът с Холандия не е случаен. Убедени сме, че конфликтът е имал за цел да провокира негативизъм във връзка с референдума за конституционните промени и да катализира вражеско отношение към Турция, заяви Куртулмуш. Анкара няма да прилага никакви санкции и ограничения върху посещенията на обикновените холандски граждани.


Напрежението между двете страни се засилва.


Германия и Холандия посъветваха гражданите си да са предпазливи при пътуване в Турция, предаде Ройтерс.


Има дипломатическо напрежение между Турция и Холандия. Бъдете бдителни и избягвайте големи тълпи, заяви холандското външно министерство.


Германското външно ведомство обяви, че германците, пътуващи в Турция, трябва да очакват повишено напрежение и протести преди референдума на 16 април за правомощията на президента Реджеп Ердоган. Затова хората, които пътуват, са съветвани да стоят далеч от политически събирания и големи групи от хора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния