13.03.2017 15:25

Вносни марули по 20 ст. заляха борсите

Видян 1241 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цените на зелената салата започнаха да падат, след като внос заля борсите. От чужбина докарват марули по 20-30 ст. бройката, като на пазара се продават по 60 ст., пише Труд.  


Високите цени на зелената салата били заради студената зима, оправдаха се производителите на зеленчуци.


Всъщност стана обичайна практика в страната по това време на годината краставиците да се предлагат по 4-5 лв. килото, доматите също, а бройка маруля да струва 1,20 до 1,50 лв.


Оранжерия у нас се прави срещу 20 до 40 000 лв. Проблемът на родните производители е, че оранжериите в повечето случаи са неотопляеми и при големи студове продукцията закъснява.


Освен това и много от семената измръзват. Така и реколтата е по-слаба, а цените стават по-високи, за да покрият загубите.


Продължава и порочната практика наши търговци да купуват стока от Гърция и да пишат на документите, че е българска и така да я продават по-скъпо. По веригата от производител, през посредник до купувач един килограм домати или краставици може да поскъпне с 2 лв. наведнъж.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на