Свързани новини

13.03.2017 09:39

Путин рекламира турския туризъм, тихомълком пуснаха още концесии у нас

Видян 2108 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция, за чието гръмовно представяне на ИТБ Берлин писахме, получи неочаквана реклама лично от руския президент Владимир Путин по време на визитата на Ердоган в Москва.



„Почивал съм, и то нееднократно, на море в Турция и трябва да кажа, че беше отлично. Там ние – руснаците, получаваме хубаво посрещане. Разбирам, че се прави всичко за повишената сигурност специално на нашите туристи. А 2019 г. се разбрахме да бъде в двете ни страни взаимна година на туризма и културата”, заяви властелинът на Кремъл. Това стана в навечерието на откритата през уикенда туристическа борса в Москва. Където Турция е ангажирала не щанд, а цели 3 зали и със сигурност ще ни отнеме много от миналогодишните туристи от Русия, които заради проблемите при комшиите, дойдоха у нас.



На този фон българския министър на туризма нямаше за какво да ходи в Москва, където пристигна след разкритите от 19’ неблагополучия на ИТБ в Берлин. Там представянето ни като спадестинация не събра и 5 гости. А  основен туроператор хем бил заявил 26% ръст към България, хем всъщност е резервирал едва 10% повече седалки за чартърите си. Стигна се дотам министър да се среща с чиновничка в ТУИ Франция, което е непозната за света практика.



Затова пък, дори в отсъствието на министъра от родината, с пълна пара и без шум тече отдаването на нови и нови концесии и наеми на плажове у нас. 2 в Несебър, 2 на Царево, Поморие, Веселие, Балчик, Обзор се отдават на бърза ръка, след като Борисов 2 в оставка даде 8, от които 4 са предмет на съдене. Най-скандална е концесията за ВИС и СИК в Слънчев бряг, където чадър и шезлонг ще струват 16 лв. и това лято, въпреки обещанията от миналото на ексминистър Ангелкова. Нищо странно, щом нейната заместничка остана и в служебния кабинет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак