Свързани новини

10.03.2017 15:47

Радев е подкрепил СЕТА в Брюксел

Видян 1471 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев е подкрепил търговското споразумение между Европейския съюз и Канада СЕТА по време на заседанието на Европейския съвет. Това става ясно от официално съобщение на интернет страницата на Съвета, съобщи тв Европа. Подкрепата му идва по-малко от месец след като Радев обяви, че щял да сезира Конституционния съд именно заради СЕТА.


Румен Радев е приветствал одобрението, което получи търговското споразумение между Европейския съюз и Канада, СЕТА, в Европарламента. Това е станало на срещата на върха в Брюксел в четвъртък вечерта. Тогава държавните и правителствените ръководители на страните членки са приели резолюция, с която приветстват гласуването на евродепутатите в подкрепа на СЕТА. Резолюцията е приета и с подкрепата на България, която се представлява на Европейския съвет от президента Румен Радев.


 


"Европейският съвет приветства положителното гласуване в Европейския парламент по Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада (СЕТА) и очаква неговото временно приложение. - Това е ясен сигнал във време, когато протекционистките тенденции се появяват отново. ЕС остава силно ангажиран със здрава търговска политика и отворена и основаваща се на правила многостранна търговска система с централна роля на Световната търговска организация", се посочва в резолюцията, подкрепена и от българския държавен глава, пише "Сега".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и отговорности

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и