Свързани новини

10.03.2017 14:15

Ценко Чоков остава окончателно в ареста

Видян 1165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Галиче Ценко Чоков остава окончателно в ареста. Според Специализирания апелативен съд, никаква друга мярка за неотклонение, различна от задържането под стража, не е в състояние да мотивира Чоков - на свобода,  да не извършва престъпления, предаде БНР.


При старта на делото срещу Чоков, сина му и още няколко души за лихварство, рекет, палежи и побой - а то започна десетина дни след като кметът на Галиче излезе изненадващо на свобода - свидетел се оплака, че по време на престоя си в селото Чоков го заплашил, че ако не оттегли показанията си срещу  него, ще го убие. На това основание съдебният състав, който гледа процеса по същество, конфискува 10 000 лева парична гаранция и върна Ценко Чоков в ареста.


В жалбата си срещу решението адвокатите му твърдят, че то е взето от незаконен състав и при нарушаване на правото му на защита, което пък го е лишило от честен и справедлив процес.


Спецапелативният съд се съгласява с твърденията за незаконен състав заради участие при взимане на решението на резервния съдебен заседател, с което е била нарушена тайната на съвещанието. В същото време, правейки собствен анализ на поведението на кмета на Галиче, трима магистрати са категорични - той е нарушил задълженията, свързани с по-леката си мярка за неотклонение и затова трябва да остане в ареста. 10 000 лева, които Чоков плати за свободата си, остават в полза на държавата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден