Свързани новини

10.03.2017 13:37

Каракачанов: Турция не крие наглата си намеса във вътрешните работи на България

Видян 1366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изявлението на говорителя на турското министерство на външните работи, в което се казва, че България не зачита правата на малцинствата, е не просто поредният опит за намеса във вътрешните ни работи, но е нагъл, арогантен акт. Република Турция вече дори не прикрива намеренията си да участва в управлението на България чрез подкрепата си за определена политическа партия, която участва на парламентарните изборите, насрочени на 26 март.


Това коментира Красимир Каракачанов – лидер на ВМРО и съпредседател на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.


Каракачанов смята, че „Турция на Ердоган“ и „права на хората“  са оксиморони. Не може турският говорител да си позволява да упреква страната ни, че нарушава „правилата на европейската система“ и да ни сочи с пръст, докато гази правата на собствените си граждани – не само кюрди и арменци, а и етнически турци. Над 70 хиляди турски граждани са арестувани, сред които не само военни и полицаи, но и преподаватели, адвокати, журналисти. Хиляди бяха уволнени и хиляди са преследвани от властта след опита за преврат в Турция от миналата година, посочва лидерът на ВМРО.


Той напомня, че турската държава продължава да отрича Арменския геноцид, който цяла Европа признава и почита жертвите му.


Поредният акт на вмешателство от страна на Турция безспорно не бива да бъде оставен без последствие от официална България, категоричен е Каракачанов.


Лидерът на ВМРО посочва отново настояването за изгонване на посланика на Турция от София.


Според него България ясно и категорично трябва да оттегли подкрепата за членство на Турция в ЕС, която няколко поредни правителства заявяваха. Държавата като Ердоганова Турция няма място в Европейския съюз, категорично заявява Каракачанов.


Искаме също така незабавно затваряне на българо-турската граница. Само така България ще може да защити суверенитета си и опитите за вмешателство. Така ще защитим страната си от привнесени „български избиратели“, а също и от тълпи нелегални имигранти, които югоизточната ни съседка заплашва не от скоро да пропусне към Европа. Патриотите имаме готовност да блокираме границата, за да попречим на турската инвазия, която вече съвсем неприкрито се прокрадва към най-висшата ни институция – българският парламент, казва в заключение Красимир Каракачанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното