10.03.2017 12:16

Султанка Петрова: България трябва да се обедини

Видян 1500 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Султанка Петрова, кандидат за народен представител от КП „Обединени патриоти” – НФСБ, Атака, ВМРО, 24 МИР, София, в предизборен дебат в ефира на „Радио К2” на 9 март 2017 г., заяви позиции по следните теми:


Коя е Султанка Петрова и защо се кандидатира за народен представител?


   Султанка Петрова обясни, че от 2002 г. е член на ВМРО, от 2003 г. е председател на Националната женска организация на партията. Здравен инспектор е, работила е 25 години в Столична здравна инспекция, затова е и толкова запозната с проблемите в администрацията. Султанка Петрова заяви, че с гордост може да каже, че е един от хората, които са представлявали България при влизането й в ЕС. „Всички мисии, които бяха тогава, от 2006 г., без скромност мога да кажа, че са минали през мен!”, заяви тя. В политиката е била поканена от Красимир Каракачанов през 2002 г.


Основните акценти в икономическата програма на „Обединените патриоти”


   Султанка Петрова заяви, че „Обединените патриоти” поставят като своя основна цел всеотдайна защита на интересите на България и българския народ. Тя обясни, че България е имала добра икономика, която за съжаление през годините е била унищожена. През 1989 г. е имало 730 завода, 430 000 работещи, 35 000 инженери, 5 000 научни дейци, научноизследователски институти. Султанка Петрова каза, че за съжаление това, което имаме в момента, не е нейната България и именно това е едно от нещата, които са я мотивирали да влезе в политиката. Тя продължи, че с колегите й искат да върнат младите хора в България, защото най-големият ни потенциал е бил изгонен от страната, те са били принудени да напуснат родината си и да търсят реализация в чужбина. Тези хора са били унизени и притиснати. Съсипана е била и образователната система. Приватизацията е била разрушителна, а много системи се източват по най-безобразен начин.


   Султанка Петрова заяви, че „Обединените патриоти” искат да работят с общи усилия и това е една от първите точки в тяхната програма. Тя продължи, че трябва да се създадат реални условия да се развива в България малкия и среден бизнес. Необходима е административна реформа, българската администрация трябва да бъде намалена и да работи единствено и само в полза на българските граждани. Султанка Петрова обясни, че благодарение на работата на колегите й не са били приети в миналия парламент два важни закона, които не са били добре обмислени и са щели да попречат на малкия и среден бизнес – законите за храните и за контрола по хранителната верига. Петрова беше категорична, че трябва да има прецизност при създаването на законите и те да позволят на малкия и среден бизнес да се развива. Необходимо е документите да се заявяват на едно гише. „Тези хора, които работят в малкия и средния бизнес, трябва да бъдат изведени на пиедестал, защото те създават работни места и всъщност това са хората, които трябва да бъдат подпомагани от държавата, а не мачкани по един невероятен корупционен начин!”, категорична бе Султанка Петрова.


България и ЕС


    „Можете ли да отстоявате заедно България да не попадне във втора или трета писта на ЕС?”, попита водещата Клара Маринова. Султанка Петрова отговори, че „Патриотите” са доказали, че за тях няма никакво значение какво се говори отвън. Приоритет е единствено България.


   Султанка Петрова заяви, че трябва да имаме по-твърда позиция по някои въпроси, например за селското стопанство. Не може едни държави да получават едни субсидии, а България други. Тук българските земеделски производители са изключително пренебрегнати. Програмите, по които се работи, трябва да станат абсолютно достъпни и да се опростят.


Финално обръщение


    „В България наистина има страшно много програми, стратегии, проекти. За съжаление обаче не се работи в посока изпълнение на тези програми. Наистина ние имаме нужда от една обща дългосрочна стратегия, която да бъде подписана от всички парламентарно представени политически сили, за да може не всеки когато дойде на власт да започва отначало, всичко, което е направено да се омаловажава и това нещо вече 27 години. Нека да не делим вече хората на леви и десни, на червен и сини. България трябва да се обединява, трябва да я направим добро място за живеене, да върнем младите хора, да развиваме икономика и селско стопанство. И най-важното, аз съм благодарна, че през последните дни лично ходя и раздавам рекламни материали, хората ни харесват, одобряват това, което досега сме направили и ги моля чрез Вашия ефир, нека да гласуват за номер 17 в интегралната бюлетина – „Обединени патриоти”!”, каза Султанка Петрова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец