Свързани новини

09.03.2017 09:46

ЦИК спря клипа на ДОСТ с турския посланик

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЦИК реши, че клипът на ДОСТ, с участието на посланика на Турция Сюлейман Гьокче, следва да бъде спрян от излъчване във всички медии, включително в интернет.


От публикуваното на сайта на Централната избирателна комисия решение става ясно, че са издадени актове на двамата съпредседатели на коалицията Лютви Местан (ДОСТ) и Орхан Исмаилов (Народна партия "Свобода и достойнство").


Актовете ще бъдат изпратени на областния управител на София, който да издаде наказателни постановления.


Съветът за електронни медии е изпратил до ЦИК сигнал за произнасяне по компетентност за съответствие с разпоредбите на Изборния кодекс на платена форма на предизборна агитация (клип) на Коалиция от партии „Обединение ДОСТ“.


"Съгласно разпоредбата на чл. 183, ал. 4 от Изборния кодекс се забранява използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави.


ЦИК приема, че включването на Негово превъзходителство посланика на Република Турция в Република България г-н Сюлейман Гьокче в агитационния материал на КП "Обединение ДОСТ" като лице – представител на чужда държава, е нарушение на изискването на чл. 183, ал. 4 от Изборния кодекс – накърняване на добрите нрави.


Предстоящите предсрочни избори за народни представители на 26 март 2017 г. са важно събитие с национално значение и всякакво външно вмешателство или внушения, породени от участието на официални представители на чужди държави, са недопустими", се казва в решението на ЦИК.


Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец

Доста ще сте напрегнати днес

Доста ще сте напрегнати днес и така може да объркате