08.03.2017 17:03

Очакваме 1 000 делегати от цял свят за винения конгрес

Видян 1098 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 1 000 делегати от цял свят се очаква да пристигнат в страната ни за 40-ия Световен конгрес по лозарство и винарство от 29 май - 2 юни 2017 година. Това стана ясно по време на среща на министъра на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков с г-н Жан Мари Оран, директор на Международната организация по лозата и виното  (OIV) в МЗХ.


    До момента интерес за участие са проявили собственици на вериги, търговци, международни браншови организации, научни институти и други. Сред тях ще има и огромни групи от Русия и Китай.


Министър Бозуков заяви, че домакинството на Конгреса дава отлична възможност повече страни да се запознаят с българските традиции в лозаро-винарския сектор. „Това е възможност родните вина да бъдат представени по-широко на международния пазар“, посочи още той. От своя страна Оран изтъкна, че провеждането на форума има голямо значение за бъдещото развитие на сектора.


По повод събитието са постъпили 242 научни трудове за селекция във връзка с форума. Темата на конгреса е: „Лоза и вино: Наука и икономика, култура и образование“. В рамките на четирите специализирани теми - „Лозарство“, „Енология“, „Икономика и право“ и „Вино и общество“ ще се обсъдят въпроси, свързани с търсенето на нови пазари и продукти, създаването на здравословни вина, екотоксикология в почвите и лозята, винен туризъм. Сред държавите, които са подали теми са страни, които не са членове на OIV например Иран, Индия и Черна гора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови