08.03.2017 11:37

Мая Манолова: Всяка четвърта жена у нас е жертва на насилие

Видян 1238 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В предаването "Денят започва" омбудсманът Мая Манолова изрази уважението си към съвременната българска жена, заради нейната сила, борбеност и отдаденост на семейството. Тя допълни, че въпреки дискриминацията българката е героят на България днес.


Манолова подчерта, че въпреки многото ангажименти, които има, българката все пак успява да бъде стилна, усмихната, красива, да пръска позитивизъм и да е движещата сила на българското общество. Като омбудсман, Мая Манолова заяви, че се сблъсква с експлоатацията и дискриминацията на жените и въпреки всичко това българката е героят на България днес.


"Промоцията на здравето е изключително важно. Можем да си спестим много тревоги както на нас самите, така и на близките си хора като често правим профилактични прегледи", каза в предаването омбудсманът.


"Проблемът с насилието над жени и в България е ужасяващ. Това сочат изследвания както на неправителствени организации така и на официалните институции".


"Всяка четвърта жена у нас е жертва на домашно насилие, физическо или психическо, което означава, че всеки четвърти мъж в България е насилник. Ако направим една проста аритметика това са близо милион мъже", изтъкна Манолова.


Проблем е и по-високата безработица сред жените, в резултат на дискриминационните изисквания на хората, които наемат на работа. Изискванията към една жена обикновено са да бъде до 30 г., с няколко висши образования, с няколко езика, да е родила два деца и да има 10 години стаж, коментира Манолова. Тя подчерта, че надеждата ѝ е била в законодателството поне да регулира отношенията в сферата на труда, но за съжаление законът за равнопоставеност на половете, който беше приет през миналата година, е празен от съдържание, съдържа само декларативни норми и на практика след неговото приемане нищо не се промени


Омбудсманът Мая Манолова заяви, че се включва в битката срещу храните второ качество , които се предлагат у нас. Тя заяви, че настоява за съпоставка на състава на стоките продавани у нас и в чужбина. По думите й обяснението, че по-лошото качество на храните е свързано с ниската покупателна способност на българите, не е оправдание потребителите у нас да бъдат лишени от коректна информация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева