Свързани новини

07.03.2017 15:27

КНДР и САЩ пред ВОЙНА

Видян 2044 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стартът на разполагане на свръхмодерни американски ракетни системи THAAD в Южна Корея, непосредствено до границата с КНДР, стана световен проблем. Северна Корея предупреди, че приема това като знак за подготовка на „актуална (действена) война”, както гласи комюникето на Пхенян.



„Продължаващите провокативни действия на КНДР, включително изстрелването на ракети само усилват нашата увереност в правилността на миналогодишното решение на администрацията Обама за разполагане на системите”, заяви командващия американския Тихоокеански флот адмирал Хари Харис пред Ройтерс. В понеделник лично лидерът на КНДР ръководеше пускането на нови севернокорейски ракети. Взаимните заплахи от двете страни бяха коментирани в спешен разговор на японския премиер Абе и американския президент Тръмп. Те съобщиха,че смятат изстрелването за нарушение на резолюциите на ООН и „ясна провокация към регионалната и международната общност”.
Ройтерс обаче уточнява, че актът е последвал годишните съвместни учения Foal Eagle, които Южна Корея и САЩ правят край бреговете ан КНДР. Пхенян ги нарече „репетиция за нашествие”.
Русия и КНР, като отколешни посредници между Северна Корея и света, заявиха загриженост не само от нарастването на напрежението, но и от факта, че ракетните системи на САЩ реално са насочени и срещу тях самите, поради непосредственото им съседство. Ройтерс цитира в този смисъл говорител на външното министерство в Пекин и Виктор Озеров, председател на руския федерален комитет за отбрана и сигурност.
Москва заяви: „Под маската на севернокорейската заплаха, се иска да се затвори военния пръстен около Русия не само от запад през бившия соцблок, но и от изток”.
Пекин пък не е забравил миналогодишните мерения на флотове в Южнокитайско море, което според САЩ няма нищо общо с Китай.
Конфликтът в Далечния Изток е още един капан, оставен от Обама за президенството на Тръмп – клопка, която може да взриви целия свят.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева