Свързани новини

07.03.2017 10:56

БСП: Ще бъдем първа политическа сила на изборите

Видян 1715 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„БСП ще се опита да направи правителство, ако е първа политическа сила след изборите. Ще направи такъв опит и ако е втора, а първата се откаже.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова Телевизия. „Вярвам, че ще бъдем първа политическа сила. Лидерът на първата сила трябва да е кандидатът за премиер”, добави тя. Нинова обясни, че първата задача на левицата е да спечели вота с по-голяма разлика. Като втора, Корнелия Нинова посочи изготвянето на проучване сред членовете на БСП- с кого предпочитат да бъде направена управленска коалиция. „Направих промяна в БСП. По важните въпроси да се допитваме до членовете. Няма да се отклоня от тази промяна”, каза тя. Нинова обясни, че след допитването ще започнат срещи с партиите, които са посочили членовете на БСП, ще се водят разговори за програма и политика. „Ако другите лидери са субективни и искат да строшат държавата, за да е тяхното, ще има риск. Важно е да можеш да поемеш отговорност и да кажеш какво ще правиш ден по ден- отчетност, прозрачност и да вървиш напред”, поясни Корнелия Нинова.


 


Да ми обяснят, защо европейските страни получават компенсации от санкциите срещу Русия, ние – не!


„Първият ни приоритет са бедността на хората и доходите им, но е важен и този за отпадане на санкциите срещу Русия”, каза Корнелия Нинова. Тя обясни важността на този приоритет- санкциите срещу Русия водят до загуби сред българските производители. „Важна е България. Да се намери някой, да ни даде смислен отговор на въпросите: След като санкциите са равни за всички европейски страни, защо на България е забранено да продава, примерно киселите си краставички в Русия, а Мерцедес откриха там фабрика за коли миналата седмица? Защо за едните може, а за другите не може? Докога в Европа ще гледа на България, като на втора ръка хора?”, попита Нинова. „Защо, българските земеделци не са получили нито лев обезщетение за загубите си от санкциите, докато европейските им колеги са получили? 1,2 милиарда са загубите ни. Казвам на европейските ни колеги: "Много обичаме Европейския съюз, но повече обичаме България”, отсече Нинова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено