Свързани новини

06.03.2017 15:38

Отворете досието на Елена Поптодорова!

Видян 5847 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Все още няма официален отговор от Външното министерство на въпроса, повдигнат от 19 минути - защо бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова, която е 66-годишна пенсионерка, продължава да ползва български дипломатически паспорт. Последно тя работеше за Американски еврейски комитет във Варшава, откъдето също вече е натирена.


На 24 февруари Поптодорова бе засечена да краде козметика от безмитен магазин на летището в столицата на Полша, а три дни по-късно беше арестувана и принудена на си плати откраднатото. Със споразумение отърва 3,5 г. затвор в Полша.  Оттогава до сега обществеността у нас се бунтува срещу орезиляването на държавата ни от страна на бившата посланичка в САЩ, която близо 12 години стоя там.


Защо не отворят досието на Поптодорова, е също резонен въпрос в този момент? Преди 20 г. приживе журналистът Мико Петров къде на шега, къде наистина попита в радиоефира, че не е ясно Поптодорова с какво е влязла в сградата на БНР – с дипломатическия си паспорт или с карта от ДС?  Пак преди време Елена Поптодорова и зам.-министърът на отбраната Соня Янкулова са информирали дискретно американския посланик Джон Байърли в края на март 2008 година, че България ще изпрати още 50 войници в Кандахар. Това става ясно от информация, изнесена от Wikileaks, публикувана от сайта www.bivol.bg.


В дипломатически доклад на Байърли от София, който е класифициран като секретен е записано, че Поптодорова и Янкулова трябва да бъдат стриктно защитени. Името на посланик Поптодорова се появява като източник, който трябва да се защити и в друга конфиденциална грама, свързана с преговорите за проекта Южен поток.


Така току виж се окаже, че Поптодорова освен българско ченге, може да е и американско, което да обясни нейните иманета в САЩ? Затова е важно час по-скоро да бъде отворено досието й.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв