Свързани новини

06.03.2017 14:33

19 от Агенцията по лекарствата в листите на Марешки

Видян 4519 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сегашното ръководство на Агенцията по лекарствата уволни хората на Веселин Марешки от структурата, но той завря 19 от тях в кандидат депутатските си листи навсякъде в страната, за да им осигури хранилка за следващите 4 години, алармира сайтът Афера. Напомняме, че КЗК разкри картел при лекарствата - 55% от пазара си делят Марешки, Огнян Донев и още 1 играч!



19 минути обаче още преди 4 години, през 2013 година, в броя си от 28 март предупреди за нездравите апетити на Марешки към агенцията с публикацията „Агенцията по лекарства разчиства конкуренти на Марешки”.
От публикацията става ясно, че доверена адвокатка на аптекарския бос, който сега атакува и политиката, е заела висок шефски пост в агенцията, което си е откровен конфликт на интереси. Точно тази служителка е разпореждала нонстоп проверки и санкции за аптеките, които са били конкурентни на Марешки. На жалбите на засегнатите хора се отзавава 19 минути и разкрива далаверите на фармаолигарха с ИАЛ.
Чак сега смененото ръководство на агенцията се сети да поработи и смени всички онези служители, които са били неправомерно назначени и са действали като рекет група в интерес на частника аптекар, който паралелно взе да прави и бензиностанции.
Занапред, ако са верни предварителните сондажи на социолозите, натирените служители от агенцията, ще станат законотворци в състава на следващото Народно събрание?!
„В здравните и фармацевтичните среди са потресени и че Веселин Марешки си има и заместник – министър по здравеопазването в лицето на зам-министър Любомир Гайдов, който идва от Върховния административен съд. Гайдов бе зам-министър и по времето на кабинета Борисов 1, като зам-министър на Божидар Нанев, който пък нашумя с тогавашния скандал за ваксините” съобщава Афера. Според източници на медията, зам-министърът от служебното правителство се готвел да смени ръководството на ИАЛ и Марешки пак ще е облагодетелстван за своята система с лекарствата.

Ето ги хората на Марешки, мераклии да станат депутати:
Деница Нешева – Благоевград
Валентина Банчева – Варна
Симеон Найденов – Варна
Анита Копоева – Варна
Цветелина Калеева – Велико Търново
Калоян Петров – Ловеч
Калоян Петров – Пловдив град
Димитър Димитров – Пловдив област
Албена Найденова – София
Валентина Банчева – София
Димитър Димитров – София
Симеон Найденов – София
Иван Банчев – София
Людмила Ангелова – София
Албена Найденова – София
Иван Банчев – Стара Загора
Мариела Ненова – Хасково
Деница Нешева – Хасков
Анита Копоева – Шумен










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне