06.03.2017 10:48

Гонят частните лаборатории от ДКЦ-та

Видян 1076 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поликлиниките и медицинските центрове искат да бъдат премахнати частните лаборатории, които дублират дейностите им. Причината за това е, че те отклоняват пациентския поток и водят лечебните заведения към фалит. От Столичната община заявиха, че ще съдействат за това.


Най-силно засегната от този проблем е 29 поликлиника в София, в която се помещават 5 лаборатории като работата на общинската е иззета от 4 частни. Заради тяхното присъствие в сградата на центъра за ден в лаборатарията са извършени едва две изследвания.


Въпреки че е губеща, управата на здравното заведение не може да я затвори, защото едно от изискванията да бъдат ДКЦ е наличието на собствена лаборатория.


От Столичната община ще прехвърлят управлението на сградния фонд на управителите на лечебните заведения и така ще лишат районните администрации да отдават под наем площи в поликлиниките.


По този начин управата на диагностично-консултативните центрове ще могат сами да определят наемите и да реализират печалби, които да подпомагат дейността им.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби