Свързани новини

27.02.2017 15:53

Третият лъч на метрото ще свързва концертните зали с Орлов мост и The Mall

Видян 1768 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разклонението на третия лъч на метрото към район Слатина ще спира до трите големи концертни зали: Универсиада, Фестивална и Арена Армеец. Отсечката ще бъде дълга близо 6 км и ще има общо 7 спирки.


Експертен съвет вече обсъди вариантите за разширение на метрото от Орлов мост към Слатина и избра отклонението да започне от Орлов мост през румънското посолство до зала Фестивална, оттам към Арена Армеец, през бул. Цариградско шосе и да стигне до The Mall.


На заседанието бе отхвърлен вторият вариант, според който от Арена Армеец София метрото достига до Дружба и бул. Брюксел. Това развързва ръцете на проектантите, които могат за започнат да работят по бъдещия проект, който ще бъде реализиран след 2020 г. Финансирането за него все още не е осигурено.


Според разчетите на експертите това е вариантът, при който повече пътници ще ползват градския транспорт пред автомобилите си. Така от Овча Купел до спирката при мола на Цариградско шосе дневно ще се возят 84 853 пътници. Като само от участъка от бул. Асен Йорданов до The Mall ще се качват 24 953 софиянци. В разчетите са отчетени и борят на учениците, които учат в съседни училища, както и броят на студентите.


От Центъра за градска мобилност пък ще направят проучване за развитието на релсовия транспорт.


Третият лъч на метрото, който ще стига до Овча купел ще бъде готов до края на 2019 г. и ще има общо 12 спирки. По Зелената линия ще се движат и нови влакчета, които ще могат да се управляват и автоматично и ще започнат да пристигат от средата на 2018 г. Освен това, по третата линия на метрото ще има и стъклени стени, които ще бъдат с височина 1,5 м и ще се отварят, когато влакът е пристигнал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни