Свързани новини

27.02.2017 15:46

Полицаи крадат цигари от склад на МВР

Видян 1582 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Плевенски полицаи са заподозрени, че са откраднали над 360 хил. кутии цигари на стойност над 2,3 млн. лв. от склад на МВР в село Згалево, съобщиха от прокуратурата. Разследването се води от специализираното звено Антикорупция. Според разследващите кражбата е извършена още през 2014 г., но липсата на цигарите е установена едва през март 2016 г., т.е. преди близо една година.
Цигарите са без бандерол. Голямото количество е задържано след акция на МВР през 2009 г. Цигарите са описани като веществени доказателства, но тъй като по това дело не е задържан никой, разследването е спряно.



На 28.03.2016 г. е била извършена проверка на складовите помещения на МВР в с. Згалево. Установено е, че металната врата към помещението, в което се съхранявали кутиите с цигари била заключена с катинар и верига, имало и поставен печат на служител на ОДМВР - Плевен. Първоначално са установени наредени кашони и чували с цигари от различни марки по начин, който привидно да създаде впечатление, че складът е пълен. При внимателен оглед на помещението било установено, че от него липсват 367 218 кутии цигари без бандерол. Назначената от специализираното звено Антикорупция експертиза е установила, че стойността на отнетите цигари е 2 305 491 лв. В резултат на извършените процесуално следствени действия от Антикорупция е установено, че кражбата на цигарите без бандерол е била извършена през 2014 г. от служители на ОДМВР – Плевен, действали в съучастие и използвайки техническо средство и моторно превозно средство, пише в съобщението на прокуратурата.



Днес в Плевен са арестувани трима служители на МВР. В момента се обискират домовете им, съобщават от прокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец