Свързани новини

27.02.2017 15:10

Стига българи и румънци в Англия, призова премиерът Мей

Видян 2467 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британският премиер Тереза Мей смята да отмени правото на свободно движение за граждани на страни от ЕС, след като задейства член 50, а това ще стане още след 2 седмици. Иначе „половината Румъния и България” може да дойдат във Великобритания преди Брекзит, смята Мей, цитирана от Индипендънт.


Още с идването й като премиер миналото лято след оставката на Камерън, 19 минути предупреди, че Мей е „против” нашите емигранти на Острова, още повече тя дойде от поста вътрешен министър. Тогава критикувахме възхваляването й от тогавашното правителство, вместо да се вземат мерки за защитата на българските граждани във Великобритания, предвид нескритата позиция на дамата срещу тях. На нито една среща на върха в ЕС обаче тази тема не беше повдигната.

Очаква се Тереза Мей да обяви, че граждани на страни от ЕС, пристигнали след определена дата (около 15 март) няма да могат да живеят постоянно в Обединеното кралство, съобщава в. Дейли телеграф . Въпреки това, правата на 3,6 млн. граждани на ЕС, които вече са на британска територия, и други, които пристигнат преди въпросната дата, ще бъдат защитени, като същото важи и за британски граждани, живеещи в ЕС.

Консервативният депутат евроскептик Йън Дънкън Смит каза, че Мей „ще даде яснота като постави ясен краен срок, докато Европейският съюз изглежда все по-объркан и подъл”. ЕС настояваше, че датата, след която правата на чужденците от ЕС ще бъдат променени, трябва да съвпада с деня, в който Великобритания напусне ЕС.

Правителствен източник каза пред Телеграф, че от страна на Европейската комисия е имало предложения да накарат Лондон да защитава всеки пристигнал на Острова до момента на напускане на ЕС. Така „може да се окажем с половин Румъния и България при нас, ако чакаме толкова дълго”, посочва източникът.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е