Свързани новини

24.02.2017 11:49

Ерменков: Поставяме на първо място българското

Видян 1120 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Над 27 години България се лута и всяко правителство си мисли, че с него започва всичко. За това всеки път тръгваме от нула и завършваме с нула. В нашата платформа ние за пръв път залагаме на дългосрочна национална цел, около която да се обединят всички политици и цялата българска общественост. Това е каузата България 8 млн. българи - нито един под прага на бедността”. Това заяви пред бТВ водачът на листата на „БСП за България” за Сливен Таско Ерменков.


Той обясни, че в платформата си левицата е заложила първите крачки в тази посока - борба с демографската криза, повишаване доходите на населението и развитие на икономиката, за да има средства за това, както и за здравеопазване и здравеопазване.


„Поставяме на първо място българското, българското производство, българското селско стопанство. Българското, което трябва да ни кара да сме горди, че сме българи”, изтъкна Таско Ерменков.


Той обясни, че БСП иска бъдещето на страната да е коренно различно от това, което е била България в последните седем години и това, до което сме стигнали – да сме последни в Европа. Той поясни, че в платформата на БСП са заложени приоритети, зад които левицата отдавна стои и е внасяла голяма част като предложения за законови промени в Народното събрание. По думите му БСП е доказала, че предлаганите мерки са реални и че когато обещае нещо, се бори да го постигне.


В сферата на образованието Таско Ерменков посочи, че БСП предлага на първо място всички ученици да започват учебната година с учебници, а не както при ГЕРБ без учебници. „След седем години управление на ГЕРБ статистиката показва, че България е най-неграмотната държава в ЕС. Искаме да променим това”, заяви социалистът. Той подчерта, че неслучайно лозунгът на БСП е „Поискай промяната”. По думите му целта на БСП е образованието да е достатъчно за всяко дете и равнопоставеност между децата. Той подчерта обаче, че това не означава равнопоставено разпределение на бюджетите между държавните и общински училища, от една страна, и частните, от друга, а всяко дете, независимо къде се е родило, да има еднакво по качество образование.


По темата за битовата престъпност и сигурността, Ерменков заяви, че БСП е записала в програмата си създаване на нова карта, с която в районите на селата се създават участъци, които са с постоянен жандармерийски състав и транспортна техника, като един служител на реда няма да отговаря за повече от три села.  


В сферата на икономиката Ерменков обясни, че БСП залага на мерки за подпомагане на българските производители, особено на тези до 35 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и