24.02.2017 09:35

Почина големият руски актьор Алексей Петренко

Видян 1754 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 79-годишна възраст почина народният артист на Руската федерация Алексей Петренко, съобщи Съюзът на кинематографите на Русия.


Алексей Петренко е сред легендарните руски и съветски актьори, оставил дълбоки следи в театъра и киното.


В киното той има над 80 роли. Участвал е в „Жесток романс“, „Агония“, „Затворникът от замъка Иф“, Двадесет дни без война“, сериала „ТАСС е упълномощена да заяви“ и други.


"Аз съм продукт на съветската система, бяхме наплашени. Затова в Ленинград, където съм живял дълго, рядко влизах в църква. Там ме познаваха. Докладваха всичко, доносничеха: видите ли, ходи на църква. Затова влизах в храм, когато пътувахме на гастроли. В другите градове не ме познаваха и нямаше от какво да се страхувам.


А когато с театъра пристигахме в някой град, на масата в хотелската стая винаги слагах иконка и свещичка. Влиза един, втори трети… И ме привиква партийният секретар: „Как така държите в стаята си икони?!“. И това се е случвало. Между другото, затова за първи път отидох да се изповядам вече на възраст", разказва през 2015 г. в интервю за сайта PRAVOSLAVIE.RU актьорът.


Алексей Петренко е един от малкото руски актьори, чието име хората отдавна свързват с православието. Не е тайна, че Петренко не просто ходеше на църква, но и живееше като християнин. Кръстен, трудолюбив, неподправен – което днес е рядкост – съпричастен еднакво към любимите колеги и зрителите си, никога не е попадал в жълти скандали, рядко се появява в медиите.


Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния