Свързани новини

23.02.2017 17:32

Фандъкова: Съдът иска да закрием линии

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че в мотивите на съда за отмяна на цената на билета от 1,60 лв. има скандална формулировка.
След като разходите нарастват може, но вместо да се увеличи цената на билета, да се намали броят на градските линии в София, смята Темида. Но не казва кои граждани и кои квартали да бъдат ощетени.



По мнението на юристите, актът повече прилича на литературно съчинение, отколкото на сериозна и мотивирана правна позиция.



Не е ясно и доколко съдът е компетентен да преценява формирането на приходите и разходите на толкова старо и добре работещо дружество като Центъра за градска мобилност (ЦГМ) с 9-цифрен оборот.



Явно не са взели предвид интересите на гражданите. Кой има право да реши кои граждани да имат линии и кои да бъдат лишени от тях. Освен това, доста удобно, съдът не посочва кои точно линии трябва да бъдат закрити и кои не. ;
Междувременно,  сигнал за бомба в Столичната община вдигна на крак полицията. Председателят на СОС Елен Герджиков съобщи за заплахата от взрив на днешното редовно заседание по време на обсъждането на отпадането на поскъпването цената на билета за градския транспорт.



19’ припомня, че решението на съда бе обявено в сряда. СОС има 2-седмичен срок за обжалване на решението. А освен вчерашното заседание, на което имаше бомбена заплаха, общинските съветници ще имат заседание чак на 9 март – ден след изтичане на срока.  Това изглежда доста удобно за някои политици в изборно време.



И въпреки нареждането на СДВР служителите незабавно да напуснат сградата на ул. Московска, съветниците гласуваха да останат и да продължат работата си. Кметът остана на поста си до вечерта.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева