Свързани новини

23.02.2017 15:06

НАП се меси в предизборната кампания

Видян 3842 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандално и безпрецедентно НАП взе страна и се намеси брутално в предизборната кампания като нападна лично лидера на БСП Корнелия Нинова. При това със задна дата за нейни думи при отдавна минало участие в предаването на БНТ Панорама В КРАЯ НА ЯНУАРИ, които разясняват част от платформата на партията й.


Напомняме, че в деня след първия тур на президентските избори бе стартирана със запор поръчкова ревизия срещу основната рекламна агенция, с която работи 19’, тъй като социологическите прогнози на вестника единствени показваха и уцелиха, че водач на него ще бъде Радев. В деня след втория тур, когато прогнозирахме с точност до 0,4% губещия резултат на Цецка Цачева и 20% разлика от генерала, стартира и поръчкова ревизия срещу единия от основателите на вестника.


„Младите семейства с кредити, на които лидерката на БСП Корнелия Нинова обеща да опрощава лихвите, и в момента могат да ползват данъчно облекчение за тях. Това напомниха от Националната агенция за приходите (НАП) в четвъртък. В края на януари Корнелия Нинова обеща, ако левицата управлява, младите семейства да бъдат освобождавани от лихви по кредит за закупуване на първо жилище на стойност до 100 000 лв. Ако това стане, държавата ще се нагърби с огромни плащания, защото лихвите за 25-30-годишен банков кредит се равняват почти на сумата на самото жилище. В момента държавата прави отстъпка, като намалява данъчната основа на единия съпруг с размера на направените лихвени плащания по заема през съответната година. По данни на НАП намалението на данъчната основа е средногодишно в размер на около 15 млн. лв., което означава, че това е размерът на платените през годината лихви от всичките около 5500 семейства, който сега ползват отстъпката. Размерът на спестените от тях данъци е около 1.5 млн. лв. И през 2017 г. един от членовете на младо семейство с ипотечен кредит може да намали сумата от годишните данъчни основи с лихвените плащания по заема през годината“, припомниха от НАП.


Както личи от съобщението, изпълнителната агенция НАП не само си позволява да се меси в кампанията, която започва днес, но и отива по-далеч – коментира позиция на Нинова, което е не само български, а световен прецедент.


„Нинова до момента не е дала повече подробности по идеята си. Тя единствено заяви пред Панорама, че би говорила с банките да направят отстъпки с лихвите поради огромната печалба, която отчитат за 2016 г. - 1.26 млрд. лв. Обещанието на лидерката на БСП не е залегнало писмено в предизборната платформа на левицата”, уточнява дори десния сайт mediapool, финансиран от Америка за България.


Най-забавното е, че последващите обяснения на НАП всъщност дават да се разбере колко трудно, а не просто – както предлага Нинова, се реализира уж даваното досега от държавата – намекват – от ГЕРБ, облекчение на младите хора. Цитираме от mediapool: ”От данъчната агенция добавиха, че за да се ползва данъчното облекчение, едновременно трябва да са налице няколко условия - договорът за ипотечния кредит да е сключен от данъчно задълженото лице и другия съпруг, като двамата трябва да имат сключен граждански брак; данъчно задълженото лице и съпругът не трябва да са навършили 35-годишна възраст към датата на сключване на договора за ипотечен кредит; ипотекираното жилище трябва да е единствено жилище за семейството през годината.


Задължително условие за ползване на отстъпката е данъкоплатецът да представи писмена декларация от брачния партньор, че няма да ползва данъчното облекчение за същата година.


Данъчното облекчение се ползва само с подаване на годишна данъчна декларация, към която се прилага документ, издаден от банката, удостоверяващ размера на направените през годината лихвени плащания по първите 100 000 лв. от главницата на ипотечния кредит за закупуване на жилище, добавиха от НАП”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион