22.02.2017 14:49

Махат книгите от Славейков

Видян 1275 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пазарът за книги на площад Славейков ще бъде само в определени дни от седмицата, като все още се уточнява кои да бъдат те. Най-вероятно промяната ще бъде осъществена преди края на 2018 г., когато трябва да приключи ремонтът на улица Граф Игнатиев, каза зам.-кметът Евгени Крусев. Той припомни, че според представения проект за обновяването на Граф Игнатиев, сергиите с книги ще бъдат на площад Славейков от петък до неделя. В първоначалния проект се предвиждаше и премахването на фонтана, но Крусев опроверга това твърдение и каза, че той ще бъде ремонтиран и ще продължи да радва софиянци.



19’ припомня, че идеята за промяна на вида на площад Славейков и пазара и преди е обсъждана от Столичната община. През 2010 г. бившият главен архитект на София Петър Диков изказа мнението, че пазарите в центъра на София трябва да бъдат „само в определени дни от седмицата и после да се разчиства основно след тях".



Уточняваме, че цялостният ремонт на Граф Игнатиев е част от проекта на Столичната община за големи реконструкции в централната градска част, който бе представен в края на 2016 г. Ремонтът предвижда подмяна на ВиК инсталация, трамвайните релси и превръщането на улицата в пешеходна зона. Строителната дейност трябва да започне през лятото и да приключи преди началото на 2018 г.



Другите пространствата, които ще бъдат ремонтирани, са т. нар. градинка пред Кристал, площадите Народно събрание, Васил Левски и Александър Невски, булевардите Княз Александър Дондуков и Цар Борис III. Планират се и частични ремонти в други части от центъра на София. Общата стойност на проекта е малко над 200 млн. лв., като по-голямата част от средставата са по оперативната програма Региони в растеж.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е