Свързани новини

17.02.2017 14:15

България предаде на Гърция 7 ало измамници

Видян 2401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР предаде на гръцкото правосъдие 7 български граждани, обвинени като участници в организирана престъпна група за телефонни измами.


Неутрализирането на групата е осъществено благодарение на взаимодействие между ГД „Национална полиция“ и Дирекцията на полицията в Солун.


Групата се е занимавала с измами чрез телефонни обаждания в Солун.


Вчера служители от дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ извършиха предаването на 42-годишен с инициали А.Х., 35-годишен с инициали А.А., 38-годишен с инициали Д.Я., 22-годишен с инициали Д.Д., 31-годишен с инициали Д.Д., 41-годишен с инициали Р.Д. и 42-годишен с инициали Б.Д. на гръцките власти в изпълнение на Европейски заповеди за арест, съобщиха от МВР.


Конвоирането на групата бе осъществено от служители на Главна дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието.


Задържаните са част от организирана престъпна група, в която по първоначални данни са участвали повече от 20 души – български и гръцки граждани, занимавали се с извършване на телефонни измами на територията на Солун за периода 5 май – 28 юни 2015 г.


В хода на разследването са участвали полицаи от Солун, Русе и Велико Търново.


В процеса на работа било установено, че участниците в престъпната група са действали основно по две измамни схеми – внезапен здравословен проблем с роднина, настанен в болница и нуждаещ се от средства за лечение, или „близък“, причинил тежко пътно-транспортно произшествие със загинало дете, който спешно се нуждае от пари, за да избегне ареста и да заплати разноски по лечение на пострадали от катастрофата.


Подбирали жертвите си сред възрастното население на гръцкия град, представяли се за лекари, адвокати или техни роднини. За да бъдат държани под напрежение и да не могат да се свържат с техните истински близки, още докато разговорите продължавали, двама от участниците в групата отивали пред домовете на възрастните хора, повтаряли неверните данни и обяснявали, че са изпратени от съответния човек.


Предприетите арести са продължение на съвместните действия на българската и гръцката полиция. В резултат - в началото на миналата година на българска територия, в Банско, е задържан 27-годишния с инициали Х.К., с кипърско и българско гражданство, който по първоначални данни се водел и лидер на групата.


На този етап е установено, че за периода, в който са действали, участниците в групата са атакували общо 34 възрастни хора, 20 от тях не успели да заблудят, други 14 превърнали в свои жертви, от които са взели различни суми пари и ценни вещи.


По първоначални данни общата парична сума, която са придобили, е 257 640 евро, както и скъпоценности на неустановена стойност.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

  Фон дьо тенът

Фон дьо тенът е незаменима основа за безупречен грим

Дори ако очите ви имат безупречни ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв