Свързани новини

13.02.2017 09:57

DW: След Борисов българите не вярват на политиците си

Видян 1704 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генерал Радев, който бе преди седмица в Берлин, явно е новият бг любимец на Германия, изместил генерал Борисов, става ясно от коментар на Дойче Веле, при това не на българската редакция: "Равносметката от 6-те години управление на Бойко Борисов е отрезвяваща: българите вярват повече на Брюксел, отколкото на собствените си политици." Това пише Франк Щир в анализ за правителствената немска медия. Щир следи отдавна процесите у нас. И продължава:


"В България често ще чуете хората да казват: "Да си внесем политици отвън, а нашите да изпратим в чужбина". Макар да звучат като шега, тези думи изразяват съвсем ясно дълбокото недоверие, което българите изпитват към своите политици. И още нещо много показателно: като цяло българите се доверяват повече на европейските институции, отколкото на собствения си политически елит", отбелязва анализаторът.


"Мониторинговият доклад на Брюксел, превърнал се в един вид ритуал, така и не успя да допринесе за съществено подобряване на българското правосъдие. Затова пък все повече български политици от различни бои настояват за край на мониторинговия механизъм, определяйки го като дискриминационен спрямо България. В същото време допитване на Евробарометър сочи, че 72 % от българските граждани са за запазване на мониторинга... В актуалния си доклад за напредъка на България ЕК за пръв път критикува и българските медии. Според ЕК, българските медии се отличават “често с ниска степен на независимост и неефективно прилагане на журналистическите стандарти”. А това оказва отрицателно влияние върху обществения дебат за реформите, се казва в документа. В класацията на "Репортери без граници" за медийната свобода България е на последно място в целия ЕС. При управлението на Борисов страната успя да се срине от 59-о място през 2008 (б.р. всъщност е 36-о ) до 113-о в актуалната класация."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей