Свързани новини

10.02.2017 14:42

ЦИК регистрира 13 партии и 9 коалиции за изборите

Видян 1237 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 13 партии и 9 коалиции са регистрирани за изборите. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова по време на пресконференция, предаде Фокус.

„Постъпили са заявления от 18 партии за регистрация, 13 от тях са регистрирани. ЦИК е постановила 3 отказа за регистрация, тъй като е имала нередности по документацията и те не са отстранени в срок. Регистрацията на една партия е заличена, поради обстоятелството, че след извършена проверка на списъка на избиратели, подкрепящи регистрацията, е установено, че не е налице необходимият брой от 2500 избиратели. Постановено е едно решение за отхвърляне", каза Камелия Нейкова. По думите ѝ ЦИК не е постигнала мнозинство по казуса за допускане на ББЦ за участие в изборите. Нейкова добави, че документи за регистрация са постъпили от 9 коалиции, като всички от тях са регистрирани за участие в извънредните парламентарни избори. Нейкова уточни, че са постъпили две жалби от партии срещу решенията за отказ за участие в изборите.


 


ЦИК е приела с решение, че във всички избирателни секции у нас и в чужбина ще се проведе машинно гласуване, каза говорителят на ЦИК Александър Андреев. Той информира още, че с решение от днес са приети техническите изисквания за апаратната и програмната част от машинното гласуване.

Решението за цялостната документация на процедурата за обществената поръчка ще бъде обявено евентуално по-късно днес, заседанието на Комисията по този въпрос продължава, каза Андреев. Цветозар Томов, говорител на ЦИК, уточни, че не може да се предостави по-голяма конкретика по процедурата, докато тя не стане факт.

"Основната наша задача е всеки българин да има възможност да изрази своята политическа воля на изборите, а машинното гласуване е само една опция за това. Резервната опция да се гласува с хартия винаги съществува. Не виждам опасения в една страна със 100 годишна практика на гласуване по този начин, да не се признаят резултатите от изборите", коментира в отговор на въпрос Томов.

Условията за предоставяне на медийни пакети,чийто критерии ЦИК е приела, в момента се съгласува в Министерството на финансите, информира още Андреев. В понеделник изтича срокът за обявяване на тарифите и условията за участниците в предизборните кампании от страна на медиите, припомни той, предаде КРОСС.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви