Свързани новини

10.02.2017 13:10

Турски съд привика бивш български граничар, застрелял бракониер

Видян 1889 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Призовка от турски съд получи бившият граничен полицай Михаил Цонков. Това става 9 г., след като той простреля смъртоносно турски бракониер на калкан до Резово.


Цонков е призован заедно с двама свои колеги да дава показания по дело, което южната ни съседка води по случая, предаде bTV.


У нас прокуратурата отказа да образува дело против граничарите и прекрати разследването година след инцидента. Мотивът на магистратите беше, че престъпление липсва, тъй като Цонков е действал при самоотбрана.


Новото развитие по случая предизвика остри реакции в социалните мрежи, а националистическа партия дори обяви, че ще направи граничаря кандидат-депутат, за да се ползва с имунитет.


С недоумение посреща новината самият Цонков, който вече не работи в МВР. Намерил си е по-добра работа и е напуснал 2 години след като го го оправдаха.


По Нова телевизия тази сутрин той коментира:


„Не мога да разбера защо получавам призовка за дело, което се е водило на територията на България. Приключило е с оправдателна присъда и в един момент получавам призовка за същото дело, но вече в Турция. Нямам представа какво става. Моите колеги, които сега са действащи полицаи, също са привлечени като обвиняеми”.


Колегите му Живко Петков и Николай Тошков също са призовани. Срещу тях са повдигнати четири различни обвинения.


Адвокатът на Михаил е категоричен, че засега няма искане за екстрадиране, но на 21 март той и колегите му трябва да се явят в съд в Къркларели.


Бащата на бившия граничар, който преди 9 години мотивира хиляди българи да подкрепят сина му в подписки, сега е притеснен.


А Михаил е убеден в невинността си, както и в това, че ако сега попадне в същата ситуация, отново би защитил страната си по този начин.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!