Свързани новини

09.02.2017 16:50

Инцидентът в тунел Ечемишка не е първият

Видян 1753 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инцидентът в неделя, при който жена загина заради падналата лампа в тунел Ечемишка на автомагистрала Хемус, не е първият. Лампи са падали в тунела и са предизвиквали катастрофи през 2009 и 2010 година, пише Капитал, като се позовава на съдебни документи. Тези инциденти са преминали без жертви за разлика от този в неделя, когато паднала лампа в тунела уби 64-годишната Елена Горанова.



На 30 септември 2009 г., (кабинет Борисов 1) докато преминава през тунела, Форд Мондео блъска паднала на пътното платно лампа. Щетите по автомобила са за над 4500 лева, видно от съдебното решение. Няма данни за това дали пътуващите в колата са пострадали, разкри Сега.



Вторият инцидент е месец по-късно – на 2 ноември 2009 г., когато автомобил преминава през паднала лампа и пука две от гумите си. Срещу Пътната агенция е подаден иск от застрахователната компания, която е покрила щетите на колата. Пред съда юристите на АПИ се опитват да развият тезата, че съставеният протокол от КАТ не е валиден, защото полицаите не са присъствали по времето на сблъсъка. Съдът отхвърля тази теза: "Действително няма доказателства какво точно се е случило, преди органът на МВР да е посетил местопроизшествието. Мястото и естеството на процесното ПТП обаче са такива (тунел, паднала лампа на тунела, спукани две гуми), че по същество изключват реалната възможност то да е възникнало по друг начин или да е било инсценирано."



На 17 юли 2010 година  (Борисов 1) Опел Астра пътува от София към Ботевград. Докато преминава през тунел Ечемишка, върху колата пада лампа. Осветителното тяло изкривява тавана и чупи страничното стъкло на автомобила. Шофьорът се разминава с леки травми – ожулвания по главата, подобни наранявания е имала и жената, която се е возила до шофьора. Пътуващите в колата обаче дълго време са стресирани от инцидента, става ясно от съдебното решение.



Съдът констатира, че Агенция Пътна инфраструктура не е изпълнила законовите си задължения да поддържа тунела и осъжда агенцията да плати 2000 лева обезщетение на гражданите. Тезата на юристите на агенцията отново е, че протоколът от катастрофата е бил съставен от полицай, който не е присъствал по време на падането на лампата, а е дошъл впоследствие. Те дори искат от пострадалото семейство да им плати разноските по делото.



През март 2009 г. комисия (Тройната коалиция), в която има представители на областната администрация, Гражданска защита, Пътна полиция и пътната агенция, приема становище, че се налагат незабавни и неотложни действия за осигуряване на безопасни условия на движение в тунел Ечемишка.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне