05.02.2009 11:33

Хванаха с 2000 лв. рушвет кмета на Община Ветово

Видян 1553 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Снощи в 19.30 часа в русенско заведение полицаи от дунавския град задържаха 39-годишния Рейхан Хабил, кмет на община Ветово. У него са намерени 2000 лева, предадени му малко преди това от мъж, с когото се срещнали в ресторанта, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от БГНЕС.


Два дни преди това, на 2 февруари, в полицията е подаден писмен сигнал от 35-годишен. В него той твърди, кметът на Ветово му е поискал пари с обещание да участва успешно в търг за купуване на имот. Пред служителите на реда мъжът разказал, че е проявил интерес към обявен за продажба имот, собственост на Община Ветово. След като научил за обявения търг, той потърсил информация от местната администрация. Така се стигнало и до среща с кмета. В предварителен разговор му било подсказано, че срещу първоначална “вноска” от 2-3 хиляди лева може да се уреди печеливш търг. За останалите пари щели да се разберат допълнително след като спечели. Двамата се уговорили да се срещнат, когато кандидатът намери парите. Което и станало вчера.
След подадения в понеделник сигнал, случаят незабавно е докладван в Окръжната прокуратура в Русе. Образувано е дознание. Вчера вечерта са предприети съвместни действия с участие на прокурор, разследващи полицаи, служители от сектор “Икономическа полиция” и отдел “Опазване на обществения ред”. Случаят е документиран. На Хабил е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 304 б от Наказателния кодекс. С постановление на прокуратурата той е задържан с мярка “задържане под стража” за 72 часа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху