Свързани новини

08.02.2017 17:17

Градският транспорт става безплатен при замърсен въздух

Видян 1504 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Градският транспорт в София да бъде безплатен в дните със замърсен въздух, предлага кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й този въпрос ще бъде разгледан на заседанието на Столичния общински съвет (СОС) на 23 февруари.


В "мръсни" дни ще бъде забранено и движението на автомобили в определени зони на столицата, където замърсяването на въздуха е над нормите.


Пътната полиция вече започна проверки на всички автомобили с дизелово гориво, които ще бъдат спирани от движение, ако нямат катализатори, каза още кметът.


Столичната община предлага и въвеждането на задължителен екологичен маркер на автомобилите. Целта е по този начин най-големите замърсители сред превозните средства да бъдат спирани от движение, когато въздухът е замърсен над нормите.


Фандъкова предлага още втора мащабна национална програма след тази за санирането – за подмяна на неекологичните отоплителни уреди. Тя обаче няма да бъде безплатна, а по нея ще бъдат предлагани нисколихвени кредити или частично финансиране.


Възможно е учениците в София в регионите без топлоподаване да излязат във втора дървена ваканция тази зима, ако температурите в класните стаи не се вдигнат над 18 градуса, каза още тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни