07.02.2017 16:18

Вкарват в съда пияния шофьор, убил трима в Пловдив

Видян 1029 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пияният шофьор на ауди, който на 18 ноември миналата година причини смъртта на трима души в Пловдив, е предаден на съд, съобщи окръжната прокуратура в града. Във фаталния ден около 1, 15 ч. Любомир Трайков, син на транспортен бос от Пловдив, карал колата си по пловдивския булевард Руски, изпреварвайки таксиметров автомобил със скорост  99км/ч. Междувременно от  пресечка на булеврда изникнал друг автомобил Пежо с четирима пътници в него. Трайков видял навлизащото в неговото платно Пежо, но поради близкото разстояние и високата скорост не успял да натисне спирачките, а само завъртял волана надясно. В този момент настъпил удара. Сблъсъкът бил неизбежен според заключението на комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза. Аудито се отклонило надясно и се блъснало в дърво, а пежото - в автобусна спирка.



Трима от пътниците в Пежото са загинали. Според трите съдебномедицински експертизи, причина за смъртта на двете жени и шофьора на пежото са травматични увреждания и остра кръвозагуба. Според комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза Трайков е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта от 0,8 промила. Загиналият водач на пежото Атанас Ламджиев не е бил употребил алкохол.



Според вещите лица, Любомир Трайков би имал възможност да избегне катастрофата чрез безопасно екстрено спиране, ако се е движел със скорост равна или по-малко от 70 км./ч.



Обвиняемият се е признал за виновен. Той е с мярка за неотклонение домашен арест. Очаква се Окръжният съд в Пловдив да насрочи дата за процеса.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат