Свързани новини

06.02.2017 09:28

1 млрд.лв. дупка остави Москов от ББ2

Видян 5788 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един милиард лева – повече от увеличението на пенсиите, така че най-ниската да бъде 300 лв., оставя като дупка в здравния бюджет на държавата Петър Москов - ресорният министър в кабинета Борисов 2, личи от сметките в ревизията на служебния му наследник Илко Семерджиев.
411 млн.лв. са дълговете на българските болници, които уж бяха занулени, както обясняваха и вече бившият премиер и подвелия го Москов. Интересен пример е Св. Анна, по-известна като Окръжна болница в София, където още с влизането си в МЗ „Пепи” се саморзаправи с човека, който му бе началник в предминистерското му качество на анестезиолог. Там дълговете скачат при управлението на Москов от 4,3 на 14,3 млн.лв. или повече от три пъти! Подобен е случаят с болницата Св.Иван Рилски, която води дълга борба да запази директора на печелившото здравно заведение и то да не бъде вкарвано в „рехформаторското” възраждане на Мед.академия от времето на Живков. Този акт на Москов направи печелишвашата болница губеща и днес тя има 16 млн. лв. дългове. Сметката я плащаме всички от джобовете и данъците си!



Както 19’ предупреди още наесен, увеличеният с 270 млн. бюджет, с който се хвалеше кабинетът ББ2, е въздух – планираният дефицит на Здравната каса е 260 млн. лв.,т.е. минусът е 530 млн. лв.



С ясното съзнание какво правят, министър Москов и замът му Ваньо Шарков – по съвместителство и шеф на борда на НЗОК, управлявана от човека с присъди за измама и изнасилване Глинка Комитов от ГЕРБ, са прехвърлили отложени плащания от края на 2016 г. – 50 млн. за януари и 20 млн. за февруари 2017 г. Така са им „излезли” сметките да покажат „ефективността” на пръстовия отпечатък.



„Това е публична лъжа”, отсече министър Семерджиев и доказа с отчета на НЗОК – всъщност разходите се увеличават. А отпечатъкът нарушава евродиректива, заради което можем да отнесем милиони глоба от Брюксел. За бг пациентите се е появила листа от чакащи – 3500 души, за които не могат да се осигурят легла, поради „реформата” със съкръщаването на места в отделенията, която доведе до унищожаване на цели болници – областните онкодиспансери например, каквито запазиха само най-богатите общини София и Пловдив.



Огромен е и проблемът с дълговете ни към чужди болници, които приближават 150 млн. лв. С тях общата сума, с която здравната система е на минус милиард след разтърсващото 2-годишно управление на Москов стига космическите милиард лева.
















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни