Свързани новини

04.02.2017 15:36

Нинова: Днес промяната е задължителна

Видян 1687 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Предизборната платформа, коалиционната рамка за предстоящите предсрочни парламентарни избори и нов устав на партията обсъждат делегатите на заседанието на 49-ия конгрес на БСП, който се провежда днес и утре в Националния дворец на културата.



 "Предизборната платформа беше представена от председателя на партията Корнелия Нинова и е озаглавена Поискай промяната. Нинова заяви:
Днес промяната е задължителна. Ще променим ли себе си, за да покажем, че можем да променим България? Да поставим дългосрочна цел и хоризонт - 8 милиона българи и нито един беден. Ние предлагаме национален план за България. Нашият основен опонент предлага доктрината ГЕРБ, доктрината Борисов".


"Вие направихте тази победа възможна, вие и хилядите социалисти, които представлявате тук", обърна се Нинова към делегатите на конгреса.

Нека покажем уважение и към онези над 2 милиона българи, които ни повярваха и последваха, и да убеждаваме останалите, че ние сме промяната и че заедно можем да я доведем до край, призова тя.

Живеем в две Българии - официална и паралелна, виртуална и реална, посочи Нинова, докато на екран в залата се прожектираше презентация с илюзиите и реалните факти в страната.

Тя отбеляза, че народът е изправен пред избор да определи водачите си и ще реши мъдро, но и социалистите трябва да мислят мъдро.

Ще бъдем ли ние тези водачи, ще отговорим ли на очакването за промяна, ще променим ли себе си, за да можем да покажем, че можем да променим България, посочи тя. По думите й този път бурята няма да отмине. Затова ръководството на БСП предлага промяна, която показва, че сме разбрали хората, посочи Нинова.

Тя отбеляза, че проектът на нов устав на БСП предвижда всеки член пряко да избира председателя на партията, но лидерът на партията да има само два мандата, за да не се поблазни да ползва партията като своя.

Да въведем и мандатност за народните представители и да отворим път за нови лица без сблъсък помежду ни и с разбирането, че народът поиска и това, призова лидерът на БСП.

Нинова отбеляза, че социалистите имат и друга задача - със своя национален план за България да посочат друг различен път. Да поставим дългосрочна цел - нека тя да бъде 8 милиона българи и нито един беден, призова тя.

Създаваме фонд „Индустрия“, защото без производство няма бъдеще.

Казват, че това било остарял подход, било социалистическо. Ние не се срамуваме, че е социалистическо, но се питаме, кога г-н Юнкер е преминал в нашите социалистически редици, предлагайки плана „Юнкер“, изтъкна Нинова.

Тя уточни, че БСП предлага фонд „Иновации“ за подкрепа на млади български инженери и специалисти, които да основават свои фирми и да развиват свои марки.

„Наша грижа са средните и малки предприятия, ето защо отделяме сегмент за малки и средни предприятия на българската фондова борса, чрез който малки бързо развиващи фирми без финансова история да набират капитал през опростена процедура, за да могат да се развиват“, коментира Нинова.

Според нея трябва да се увеличи застрахователния капацитет на Българската агенция за експортно застраховане като един от механизмите да се помогне на българските производители да излязат на международните пазари.

„Нашата голяма цел е българските компании да получат на едно място финансово подпомагане, административно обслужване, с минимално бюрократични спънки, дялово или кредитно финансиране за своя бизнес с дългови инструменти и застроховка за износ“, заяви лидерът на БСП и посочи, че партията ще обяви нулева ставка за данък печалба при годишен оборот от търговска дейност до 150 хил. лв. на стартиращо предприятие, създадено от млад предприемач до 35 г., който в рамките на 24 месеца да открие минимум пет работни места.

Нинова посочи, че БСП е за последователна политика за стабилизиране на енергетиката и внимание, насочено към развитие на енергийната инфраструктура. По думите ѝ икономика, без развит транспорт, не може да има. Тя обяви, че ще поддържат такава инфраструктура.

„От днес поставяме акцент върху два неотложни проблема - спиране на концесията на Летище „София“ и развитието му като стратегическа инфраструктура с държавно управление, спешни действия за оздравяване на БДЖ чрез 2-годишна държавна гаранция на задълженията към кредиторите и последващи действия за рефинансиране на дълга“, коментира Нинова.

По отношение на земеделието Нинова заяви, че българската земеделска земя не храни български народ и определи това като недопустимо.

„Започваме серия от мерки, с които да гарантираме, че българската земя ще се обработва, че субсидиите няма да отиват в пет-шест от големите собственици и арендатори, че българската продукция ще има своите пазари за износ“, заяви тя и посочи, че БСП е готова със Закон за храните.

БСП иска национален план за развитие, а не "доктрина Борисов"

Според проучване на БСП гражданите плащат от джоба си неофициално, извън данъци, осигуровки и такси, 10 млрд. лв. за паралелна държава, от тях над 2 млрд. лв. годишно за здраве, над 1.5 млрд. лв. за образование, над 3 млрд. лв. за завишени цени на картели и монополи, над 1 млрд. лв. подкупи за административни услуги, на 2 млрд. лв. щети от нагласени обществени поръчки. Това заяви на заседанието на 49-я конгрес на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.

"Ние ще закрием тази паралелна държава. Ние ще положим основите на друга, в която държавата има своята роля в икономиката", подчерта тя.

Нинова заяви, че БСП предлага национален план за развитието на България, за разлика от опонентите им от ГЕРБ, които предлагали "доктрината ГЕРБ, доктрината Борисов".

Изборът на БСП са правила, възмездие, сигурност и справедливост, подчерта Нинова.

Председателят на БСП заяви, че предлаганите от тях неща не са популизъм. Пари има, стига да се харчат разумно и да не се крадат, заяви Нинова. Затова от БСП предлагат да се промени начина на бюджетиране на държавата.

По думите й ГЕРБ досега умишлено са залагали в бюджета по-малко приходи от тези, които се очаква да влязат и съответно по-малко разходи.

Това е водело до "политическо пъчене" за добре свършена работа, а излишъкът се е харчил по еднолично решение на един човек.

Ще правим реални бюджети, заяви Нинова.


 


Източник: Дир.бг.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог