Свързани новини

03.02.2017 15:55

Повдигнаха обвинение на Овчаров за концесии, свързани с мини Бобовдол

Видян 1407 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Румен Овчаров е привлечен като обвиняем за две престъпления. Това заяви прокурор Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор по време на брифинг в Съдебната палата, предаде Фокус.


По думите на Арнаудова първото обвинение е за това, че като министър на икономиката и енергетиката през 2006-2007 година е превишил властта и правата си, като е дал разрешение на изпълнителния директор на „Мини Бобов дол” ЕАД да сключи договор за наем с частното търговско дружество „Ораново” ЕООД, което по силата на договора е получило правото да добива въглища, които са изключителна държавна собственост. Според закона, такъв добив може да се осъществява от лице, което е получило разрешение с решение на Министерски съвет.


„Второто изпълнително деяние за престъпление по служба от г-н Овчаров е за това, че през месец февруари 2017 година, отново в нарушение на служебните си задължения, уредени в Закона за подземните богатства, не е създал необходимата организация за установяване на условията по закона. Без да са на лице тези изисквания е предложил на Министерски съвет невлязъл в сила концесионен договор на „Мини Бобов дол” ЕАД, на практика да бъде сключено допълнително споразумение към този договор , което е сторено в нарушение на решение на МС от февруари 2007 година и от това са настъпили значителни вреди за търговското дружество”, поясни Арнаудова.


Според държавното обвинение от тези деяния са настъпили вредни последици – неизплатена концесионна такса за 557 256 тона добити кафяви въглища. Според Арнаудова, така на практика е извършван неконтролиран добив на природни богатства, представляващи изключителна държавна собственост. Към момента на Румен Овчаров му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне