Свързани новини

03.02.2017 13:35

Съдът прекрати делото срещу Румяна Ченалова

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 С разпореждане от днес съдия Вера Чочкова, председател на 18 състав, Наказателно отделение, прекрати наказателното производство по НОХД № 5382/2016 г. срещу Румяна Ченалова, тъй като деянията, описани в обвинителния акт, не съставляват престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на Софийски градски съд. Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред САС в 15-дневен срок от съобщението до страните.


В началото на декември 2016 г. стана известно, че тя се изправя пред съда по две обвинения - престъпление по служба и за документно престъпление.


И двете престъпления са свързани с действия на Ченалова по гледан от нея търговски спор между фирмата "Обединени Енергийни търговци“ и НЕК. Прокуратурата твърди, че тя е извършила 14 отделни нарушения, а целта й -  да набави облага за частната фирма. Едно от нарушенията, например е, че делото започнало преди фирмата да внесе задължителната държавна такса. В същото време обаче по сметките на НЕК били запорирани над 6 милиона. Така Ченалова е облагодетелствала частната фирма, а е ощетила НЕК, твърдят от прокуратурата.


След като обвинителният акт беше внесен в съда двама съдии си направиха отвод по процеса срещу нея - Николай Младенов и Атанас Атанасов, затова той бе поет от Вера Чочкова, която обаче е преценила, че той трябва да бъде прекратен.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви