Свързани новини

03.02.2017 09:45

САЩ облекчиха доставките на технологични продукти в Русия

Видян 1489 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новото правителство на САЩ внесе промени в санкциите срещу Русия, за да не възпрепятства продажбата на някои технологии, предадоха световните агенции.


Решението на министерството на финансите ще позволи на американски компании да извършват ограничени трансакции с руската Федерална служба за сигурност (ФСС).


Промените засягат санкции, наложени от правителството на предишния президент на САЩ Барак Обама през април 2015 г. с цел противодействане на злонамерени компютърни дейности.


Американското разузнаване обвини ФСС, че е замесена в хакерските атаки срещу Демократическата партия по време на кампанията за президентските избори в Съединените щати в полза на кандидата на републиканците Доналд Тръмп. Русия отхвърля тези обвинения.


Белият дом побърза да отрече, че промените означават облекчаване на санкциите срещу Русия.


"Не съм смекчавал нищо", заяви лаконично самият Тръмп.


Високопоставена служителка на министерството на финансите на САЩ обясни, че целта е да бъдат коригирани неочаквани последици от санкциите. През декември правителството на Обама включи ФСС в черния списък заради хакерските атаки срещу кандидат-президентката на демократите Хилари Клинтън.


За да могат американски компании да внасят в Русия продукти като мобилни телефони и таблети, които не съдържат забранени за износ за тази страна технологии, като кодиран софтуер, те пак се нуждаят от разрешението на ФСС.


Целта на промените е именно да не бъдат възпрепятствана търговията с технологични продукти, чийто износ за Русия е разрешен.


Руското министерство на финансите заяви, че санкциите са, по думите му, смекчени заради жалби на американски компании. Санкциите срещу ФСС като цяло обаче остават в сила, подчерта служителка на ведомството, цитирана от ТАСС.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от