Свързани новини

02.02.2017 12:32

Защо Борисов 2 не поръча машините за гласуване поне в оставка

Видян 2469 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  За 2 години управление и 3 месеца в оставка на кабинета Борисов 2 дори не е изпълнен законът, който изрично повелява зареждане с машини за гласуване във всички избирателни секции. Напомняме, че това правителство последва 3 месеца управление на служебния кабинет на Плевнелиев, от който министри влязоха в екипа на ГЕРБ – например Христо Иванов и Екатерина Захариева. Пълен с юристи и дори с премиер юрист,  та и професор - Георги Близнашки, и той не си мръдна пръста да спази закона. А за доставяне на 12 000 машини за гласуване за всички секции в България трябва поне 6 месеца време, разказа пред Нова фирмата – вносител.


„Перфектният бюджетар” и сегашен министър на финансите Кирил Ананиев и шефът му – предишният финансов министър Горанов, на когото Ананиев беше заместник, не включиха задължението по закон като разход от 25-30 млн.лв. в бюджета нито за 2015, нито за 2016, нито за 2017 г. При положение, че последният бюджет се гласува при правителство в оставка и с ясното съзнание за предсрочни избори, декларирани като желание и от ГЕРБ, и от БСП. А това стана в средата на ноември. Почти 6 месеца преди вота в края на март.


Сега Върховният съд постанови за 50-те дена до изборите това да стане, а то е много трудно, защото експертите смятат, че оптималният срок е 6 месеца. Вицепремиерът в кабинета ББ2  Томислав Дончев от ГЕРБ, сякаш  не е бил 2 години и 3 месеца отговорен, се сети, че можело машините да се произведат у нас. Без да му мисли, че те трябва да се проектират, да има условия и производствена база да се направят, пък да бъдат и качествени, което не е нашата силна страна, особено при чисто нови продукти и в този твърде кратък срок.


Оказва се, че и наемане на машини от други държави е сложна опция, защото трябва специален софтуеър за нашите национални изисквания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели