Свързани новини

02.02.2017 11:24

Златева: Няма как да ни се отнеме председателството на ЕС

Видян 1036 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искам да пресечем всякаква спекулация, няма как да ни се отнеме председателството на Съвета на ЕС или да се откажем от него. Това заяви служебният вицепремиер по подготовката на българското председателство на ЕС Деница Златева в ефира на БНТ.


Сформирани са 202 работни работни групи, започнало е обучение на хората, които ще участват в организацията на събитията. Няма да има смяна на вече назначените експерти, добави Златева, която е получила уверение затова от служебните министри. До 7 февруари ще бъде изготвен екшън план за подготовката, който да бъде представен на президента до 10 февруари.


Бих призовала всички да спрем с това, имаме забавяне, но ще имаме конкретен екшън план следващата седмица, един от основните приоритети е председателството на ЕС, имаме подкрепа и от Брюксел, допълни Деница Златева. "Програмата на тройката Естония, България, Австрия ще се одобри до края на февруари, а националната на страната ни - малко преди началото на председателството", посочи тя.


Освен ремонта на НДК, ще бъде ремонтиран и Дом номер 2 в Бояна. Предстои обавяване на обществени поръчки и за логистика, хотели, микробуси. 90 души ще бъдат командировани в Брюксел. Работни места и заетост, енергиен съюз, миграция и сигурност и европейския съюз като световен играч - това са четирите приоритета на България.


"Има забавяне обаче при културната програма, понеже по време на председателството можем да промотираме страната си, което ще се случва в Брюксел, Париж, Лондон и на други места", каза още служебният вицепремиер.


Ще има и събития в България. Имаме и предизвикателството с комуникационната стратегия, т.е. как промотираме председателството навън и в страната, добави Златева.  Тя открои, че като цяло е доволна от наследеното, но има няколко области, в които трябва да се навакса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.