Свързани новини

26.01.2017 15:21

Фандъкова изгони багерите от Младост

Видян 1405 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова спря строежа в градинката до блок 70 в Младост. Тя издаде заповед, с която даде по-големи правомощия на районния кмет Десислава Иванчева, като по този начин тя вече ще може да спира строителството и да забранява достъпа до строежи от четвърта до шеста категория.


Започват преговори със собствениците на имота, стана ясно след срещата между Фандъкова и Иванчева.


Кметът на София припомни, че екипът ѝ е участвал в изготвянето на проекта за промени в Закона за устройство и застрояване на Столичната община и Закона за устройство на територията, в който се създава нова категория - терени за озеленяване в жилищните комплекси, предвижда се забрана за смяна на предназначението на имоти, отредени за озеленяване, завишаване на отстоянията и изискванията за паркоместа за някои типове строителство, както и недопускане на заграждане на части от имоти, които попадат върху улица.


Фандъкова допълни, че парламентът е подкрепил много от предложенията на общината, но не е успял да разгледа всичките от тях.


Веднага след избирането на ново Народно събрание, Столичната община ще внесе отново предложенията за промени на ЗУТ и ЗУЗСО, заяви Фандъкова.


Тя увери, че се работи за защита на междублоковите пространства от застрояване.


Целта на законовите промени, които инициираме и ще отстояваме, е да намерим трайно решения за защита на зелените площи в междублоковите пространства на жилищните комплекси, категорична е кметът на София.


19’ припомня, че протестите срещу застрояването на зелената площ започнаха през ноември 2016 г. - ден след избора на Десислава Иванчева за районен кмет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на