Свързани новини

26.01.2017 12:34

Съдии от СРС протестират пред сградата на ВСС

Видян 1412 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За втори път в рамките на месец и половина съдии от Софийския районен съд протестират пред сградата на Висшия съдебен съвет, предаде БНР. Недоволството им е провокирано от кадровата политика на Съвета.


Отказът на съдийската колегия на ВСС да назначи  за изпълняващ длъжността ръководител на Софийския районен съд съдия Албена Ботева е причина за магистратското недоволство. Ботева беше предложена от Общо събрание на съда, но не получи подкрепата на съдебните кадровици.


Районните съдии  се събират пред ВСС след ново Общо събрание с готовност да предложат две нови кандидатури, освен на Албена Ботева и на колегата си Борис Динев. Следващият вторник ще стане ясно какъв ще е ефектът и ще има ли избор, и дали заседаващите в момента членове на ВСС ще реагират по някакъв начин на протеста под прозорците си.


Подкрепа за този протест даде само председателят на ВКС Лозан Панов. Той заяви, че всеки критичен глас е глас в подкрепа на реформите. Панов беше и почти единственият, който днес  коментира вчерашният остро критичен доклад към ВСС на Европейската комисия. По думите му, Брюксел е излязъл с  обичайният си дипломатичен тон и го е заменил с конкретни препоръки, изпълнението, на които ще  зависи само от ВСС.


Днес беше последното участие в заседанието на съдебния кадрови орган на министъра на правосъдието Екатерина Захариева, а  прокурорската колегия на ВСС освободи следовател Мария Павлова от длъжността й, за да може от утре тя да поеме правосъдното министерство в кабинета Герджиков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец