Свързани новини

25.01.2017 10:22

Бойчев: Трябва да покажем бомбите и мините пред служебния кабинет

Видян 1455 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние сме длъжни да покажем истинската картина на състоянието в сектор „Енергетика”, за да стане ясно какви са бомбите и мините, които се залагат пред служебния кабинет. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV депутатът от БСП Жельо Бойчев. Вчера левицата и енергийният министър в оставка Теменужка Петкова се скараха по въпроса има ли опасност от режим на тока.


В ефира на бТВ Жельо Бойчев цитира писмото от Електроенергийния системен оператор, в което се казва, че българската електроенергийна система е в състояние на тревога. По думите му е редно да се каже, че електроснабдяването на българското население е поставено под риск.


„В България се реализира търговски внос на електроенергия в рамките на 175 мегаватчаса, които покриват недостига на електроенергия в страната въпреки активирането на всички производствени мощности в страната”, отбеляза Бойчев.


Последно сме внесли електроенергия от Турция, добави депутатът от левицата. Защо България от лидер в региона се превърна в държава, която внася електроенергия, попита той.


Жельо Бойчев коментира и състава на бъдещото служебно правителств, начело с проф. Огнян Герджиков.


При този състав на служебния кабинет и този служебен министър-председател отпада обвинението, че БСП е редила служебния кабинет, изтъкна депутатът.


По думите му с Герджиков президентът Румен Радев изпълнява ангажимент, който е поел -  да бъде обединител на нацията и да работи против конфронтацията и напрежението в българското общество. „Герджиков е балансиран, спокоен човек. От него не може да се очакват нито реваншистки, нито конфронтационни политики”, посочи Бойчев.


Той определи служебния кабинет като балансиран, с професионалисти с добра репутация и посъветва всеки служебен министър да направи проверка на реалното състояние на сектора, който поема.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Съвсем не лош ден

Съвсем не лош ден, макар че може би ще се наложи дълго