Свързани новини

24.01.2017 15:59

Продават по 150 жилища на ден в София

Видян 1359 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Засилен интерес на кандидат-купувачите продължава да движи пазара на имоти в София в началото на 2017 г. Брокери от водещи агенции признават, че на ден в столицата се сключват по 140-150 сделки. По думите им предлагането е кът, а кандидат- купувачите много, част от които жители на по-малки населени места, пише Труд.


„Ако се появи добър имот на пазара, той се купува за броени дни”, коментира след поредната си продажба експертът Борис Тодоров.


По думите му в София в момента квадратният метър ново строителство върви около 900 евро. В луксозния сегмент, понеже липсва предлагане, може да се купи имот на зелено от 1200 до 1800 евро/кв. м в кварталите Изток, Изгрев, Иван Вазов.


Най-предпочитаните райони остават центърът и югоизточните квартали – Лозенец, Дианабад, Мусагеница, Кръстова вада и Манастирски ливади. По-достъпни цени желаещите за ново жилище могат да намерят в западната и северозападната част на София – Надежда, Толстой, Люлин и Западен парк, където тухлен апартамент ново строителство може да се купи за 750-850 евро квадратния метър.


Според равносметката на няколко агенции спадът на лихвите по депозитите и намалението на лихвите по ипотечните кредити са друг фактор за растящия интерес към пазара на жилища в София.


Според анализите само за 2016 г. средните покупни цени са се увеличили с около 12% на годишна база.


„Получи се недостиг на качествени имоти и много от купувачите не успяха да намерят своите жилища и се принудиха или да изчакат, или да се включат на зелено в някой проект”, обобщава Тодоров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец