Свързани новини

20.01.2017 15:10

АБВ и Движение 21 преговарят за коалиция

Видян 1294 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Амбицията ни е да създадем алтернативен лявоцентристки блок. Това каза на пресконференция новоизбраният лидер на ПП АБВ Константин Проданов, предаде Фокус.


 „Днес направихме един предварителен, но обстоен разговор с „Движение 21“. Той е резултат от мандата, който получи нашето ръководство за търсене на възможно коалиционно партньорство в лявоцентристкия и патриотичния спектър. Нашето виждане е, че е необходимо прагматично да търсим разширяване на нашето влияние чрез потенциални партньорски формации, с които имаме допирни точки“, обясни Проданов. По думите му разговорът е бил плод на осъзнато взаимно желание, че той трябва да се проведе.


 „Той беше много обстоен. Мисля, че нямаме непреодолими различия в основните си приоритети. Допълваме се взаимно в много от сферите. Мисля, че електоратите ни са сходни като идейни виждания и позициониране в политическото пространство. Оценявам високо разговорите, които проведохме днес, но предстои те да бъдат продължени“, допълни Проданов. Според него ще бъде необходимо да изчистят всички точки и сфери, по които биха могли да имат някакви различия. „Напълно нормално е да не стане всичко само с един разговори“, добави лидерът на АБВ.


Председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева допълни, че са стартирали тези преговори, приемайки предложението на АБВ за евентуално постигане на коалиционно споразумение и общо явяване на следващите парламентарни избори. „Запазваме като ключова радикалната съдебна реформа. Дали ще се споразумеем за общите приоритети, е въпрос на следващата седмица. От наша гледна точка няма непреодолими различия“, каза още тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец