Свързани новини

18.01.2017 15:52

Бивши депутати от ДПС отново на съд

Видян 1378 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийската градска прокуратура предаде отново на съд бившите депутати от ДПС Митхат Табаков и Гюнай Сефер.
В Софийски градски съд обвинителен акт  е внесен срещу тях двамата и Росица Милчева за това, че в качеството си на длъжностни лица са съставили официални документи, в които са удостоверили неверни обстоятелства, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.



На Табаков, който е бивш кмет на община Дулово, е повдигнато обвинение и за това, че с цел да набави за дружеството Булмекс ЕООД облага, е нарушил служебните си задължения, като е променил обявените условия на обществена поръчка, като от деянието са могли да настъпят значителни вредни последици.



Това се е случило през септември 2005 г., когато действал напълно съзнателно, за да облагодетлества фирмата. Като възложител на открит конкурс той сключил договор за изграждане на път край село Окорш при по-благоприятни за Булмекс условия, а именно – изграждането на 3,120 км. пътен участък за 1 223 293,78 лв., а не за изграждането на 7,300 км. пътен участък на същата стойност, както е обявена обществената поръчка и каквато е била офертата на фирмата.



Сефер е бил собственик и едноличен управител на фирма, подизпълнител за изграждането на посочения пътен участък, а Милчева - ръководител обособено звено (резидент инженер) в Пътинвест-инженеринг АД.



Милчева е трябвало да осъществява строителен надзор при извършването на строително-монтажните работи. Тя е подписвала протоколи, свързани с обекта, без реално да е извършвала изискуемия строителен надзор.



През 2015 г. Митхат Табаков получи 4-годишна ефективна присъда за документна измама на стойност 90 хиляди лева, а Гюнай Сефер беше оправдан. Делото не е приключило окончателно.

















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни