Свързани новини

17.01.2017 16:11

Съдът върна Чоков и сина му в ареста

Видян 1139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Апелативният специализиран наказателен съд отмени решението на предходната инстанция и остави в ареста кмета на Галиче Ценко Чоков и сина му Мартин.


На 9 януари Специализираният наказателен съд реши да освободи Чоков и сина му Мартин от ареста, като съдия Желев заяви, че основната причина е здравословното състояние на кмета на Галиче, който страда от редица заболявания, включително коксартроза.


Прокуратурата обаче обжалва решението, което предизвика бурни протести сред жителите на Галиче, и вчера Апелативният спецсъд реши, че мярката за неотклонение домашен арест не е адекватна спрямо двамата Чокови.


Кметът на Галиче ще бъде настанен за лечение в болница под охрана, а синът му Мартин остава в ареста. Въпреки, че срокът, в който и двамата са в ареста, е малко над седем месеца, това не е в нарушение, обосноваха се магистратите.


Ценко и Мартин Чокови са обвинени за участие в организирана престъпна група за лихварство, имотни измами, побои, изнудвания и отвличания, спрямо хора, които са вземали заеми и не са ги връщали.


За това и съдът днес сметна, че ако са на свобода, има опасност да извършат нови престъпления. Освен това, според доказателствата, двамата давали указания как да действа престъпната група, смятат магистратите.


Те припомниха, че свидетели разказват за лихварската дейност на престъпната група, както и за случаи на психически и физически тормоз.


Прокуратурата обяви, че съвсем скоро ще внесе обвинителен акт в съда.


Адвокатът на Чокови - Илиян Василев, обаче смята, че това е нарушение и дори предубеденост от страна на обвинението, защото Мартин и Ценко били готови да дадат обяснения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв