Свързани новини

17.01.2017 13:06

ББ и ЦЦ скарани за коалиция с БСП

Видян 2309 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дни преди решаващата конференция на ГЕРБ в неделя, която ще бъде пиарски старт на предизборната кампания на партията за предсрочния вот на 26 март, двамата лидери Цветанов и Борисов показаха сериозен разнобой. Идващ ден, след като близкият до Цветанов пловдивски кмет беше отстранен от длъжност след второ обвинение на прокуратурата срещу него, което се тълкува и като индиректен удар срещу самия председател на ПГ на ГЕРБ.



Пред бТВ той коментира случая, като каза, че всеки е невинен до доказване на противното, като по този начин защити своя Иван Тотев, зад когото стоял ГЕРБ. Конфликтна обаче се оказа следващата му позиция за възможна следизборна коалиция с БСП по немски и австрийски модел:
„Ние сме с протегната ръка към всички за важните политики на държавата. Не бихме се ограничили и от подкрепата на БСП. Знаете, че за да се постигнат успехи трябва да има квалифицирана подкрепа. Ще имаме възможност да изложим своите тези", заяви Цветанов. Той добави, че в рамките и на това НС са търсили подкрепа от БСП, както ще бъде и занапред.



Видимо ядосан, о.з. премиерът Борисов категорично се противопостави на думите на Цветанов: "Как ще направим с БСП коалиция? Пoнеже такива опорни точки чувам. Не е възможно. По-добре да има правителство на малцинството, но да се знае кой носи отговорността, вместо да е размита", каза Борисов. Относно правителство с много партньори, каквото е сегашното, той заяви: "Изключително трудна работа е. Компромиси, компромиси, компромиси и винаги се трупат на най-голямата партия".



"Ще се измерим на избори с тези, които идват да управляват", допълни недотам уверено в силите на ГЕРБ той. "Идват нови. Кои ще са новите? Нали дойде Бареков - нов", каза още Борисов.



Понеже сцената се разигра на срещата на бизнеса с правителството, организирана от Капитал, Борисов се обърна към издателя му:„Г-н Прокопиев, аз за това съм и тук. Аз картички не пращам. Освен личния есемес, поздравление за Нова година. Да, аз ви го изпратих. Репресии обаче аз не ползвам."



19’ е длъжен да напомни за поръчковата наказателна ревизия на НАП, започнала с блокиране на сметки на фирма извън рисковия списък на данъчните, стартирала на 7 ноември – първия ден след загубата на първия тур на президентските избори. Както самите кадри на НАП обясняват, те не гонят дружество (както би правила една нормална ревизия), а „вестника”!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху