Свързани новини

16.01.2017 17:20

19-етажен билдинг превзема софийска поляна

Видян 1866 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

19-етажен билдинг превзема софийска поляна, сигнализираха жителите на ул. Маестро Кънев 78 в квартал Овча купел, цитирани от Медиапул. 19’ припомня, че преди около година точно тази зелена площ се бе превърнала в свърталище на „бежанци” от близкия център. Там трафикантите стоварваха мигрантите, защото неокастрените храсти и дървета им осигуряваха сигурно скривалище.


След като случаят нашумя в медиите, „бежанците” бяха махнати, а поляната- почистена. Хората се зарадвали и решили, че там ще изградят или парк, или детска площадка. Жителите обаче остават разочаровани. Разбират, че на зеленото пространство пред блока им ще изникне нова голяма сграда и че ще бъде ограничено и движението по  единствената улица, която осигурява достъп от домовете им към близкия булевард. Строителната компания претендира, че е собственик не само на терена, но и на част от улицата. След това живущите разбират, че ако инвеститора реши, ще може да я затвори, защото е негова. Все пак строителите ги успокоили, че нямат намерение да го правят, за да не пречат на местните. Хората обаче са притеснени, че възможността въобще съществува и не се знае кога собственикът ще реши да се възползва от нея. У тях е останало чувството, че просто ги сплашват със затварянето на улица Маестро Кънев, за да не протестират.


Напомняме, че никой не може да застроява градските междублокови пространства. Оказва се, обаче, че някои сгради пречат на главния архитект, а други не.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог